Längdskidor

SK Bore Skidor är en av värmlands äldsta skidklubbar som bildades redan 1920

Historia

SK Bore Skidor är en av värmlands äldsta skidklubbar som bildades redan 1920. Snart efter nystarten följde några problematiska år som slutade med att SK Bore Skidor istället blev en sektion i föreningen Torsby IF. 1928 gjordes sedan en nystart i egen regi under ledning av dåvarande rektor Olof Mellqvist. Sedan dess har klubben bedrivit skididrott oavbrutet.

Många duktiga ledare, tränare och aktiva skidåkare har passerat under årens lopp. Klubben har under alla år gjort sig känd som en flitig och duktig arrangör och vi har haft många stora arrangement på SM-nivå, JSM, Intersport, Folksam cup, Swecup, världscup (rullskidor), DM och Allianslopp.

Aktiva åkare

Säsongen startar med barmarksträning i mitten av september och vi har ett bra samarbete med skidtunneln där vi tränar stora delar av året när det inte finns skidspår utomhus. Klubben har en ungdomsgrupp 6-15 år med ca 50 aktiva. I vår juniorgrupp i åldrarna 15-19 år har vi 7 aktiva där samtliga går på Stjernerskolans skidgymnasium. Alla våra aktiva åkare deltar på tävlingar inom distriktet och runt om i Sverige.

Klubben har ett eget Elitteam med 7 åkare; 2 tjejer och 5 killar. Målet är att som senior kunna vara konkurrenskraftiga inom sverigeeliten i traditionell skidåkning och långlopp – såväl individuellt som i lag. Satsningen startade 2013. Det finns även en långloppsatsning i klubben där två av våra aktiva tävlar för Serneke i Ski Classics. Tre andra åkare tävlar även för klubben i den svenska långloppscuppen.

Önskar du att starta med skidor eller har frågor? Kontakt oss på mail: skidor@skbore.se