Friidrott

SK Bore Friidrott har en imponerande historia med svenska mästare och landslagsdeltagare

SK Bore Friidrott

Varje år har sektionen friidrott haft minst en landslagsman/kvinna och en svensk mästare. År 2016 blev det till och med två; Ida Stenbäck i diskus och slägga och Carolina Näslund i spjut. Klubben har en imponerande historia med svenska mästare, SM-guld, SM-medaljer och flertalet utövare i landslaget som har tävlat både nationellt och internationellt i EM, VM och OS.

Friidrott har sin fasta träningsarena på Björnevi i Torsby och har idag 80 aktiva utövare. Grupperna som finns idag är en styrketräningsgrupp från 15 år och två ungdomsgrupper 6-9 år. Ungdomar från 10 år och uppåt och kommer inom kort att starta upp en egen hopp- och kastgrupp. Önskar du att börja med friidrott eller har frågor? Kontakt vår ledare Hans Eriksson på mail: friidrott@skbore.se

Borejoggen

Elit, motionär eller ungdom med spring i benen? Oavsett nivå eller generation – starta midsommarfirandet med Borejoggen i Torsby!

Den anrika folkfesten avgörs varje år på midsommarafton. Bansträckningen på 8,5 kilometer går på asfalt i centrala Torsby. Klasser finns också för barn- och ungdomar i Minijoggen på 1,5 kilometer.
Taggad publik radar upp sig längs stora delar av banan och hejar fram alla som deltar. Du är varmt välkommen oavsett om du vill springa, gå eller bara komma och heja på dina nära och kära.

Häng med på löparfesten Borejoggen – en fest för hela familjen!