Friidrott

SK Bore Friidrott har en imponerande historia med svenska mästare och landslagsdeltagare

SK Bore Friidrott

 Vi är en ideell Friidrott förening med över 90 barn/ungdomar/vuxna som testar på friidrott under året i någon form. Vill du bli en del av oss? Här är svar på några vanliga frågor.

När kan man börja träna?

* Man kan börja träna i klubben från det år man fyller 6 år.

Vilka grenar tränar men?

* Barn och Ungdomar tränar så mångsidigt som möjligt och får därför prova på så många som möjligt av friidrottens grenar. I början så  tränar man friidrott “på ett mer lekfullt sätt” där lek, motorik och friidrottsgrenar blandas. När man kommer upp i ålder och varit med ett tag övergår det till mer friidrottgrens träning fullt ut. Utöver ren teknikträning så innehåller friidrotten mycket rörlighet, spänst, koordination, kondition och glädje.

Var tränar vi i Torsby?

* På vår & sommaren så tränar vi på Björnevi friidrottsarena. Där det finns allvädersbanor, höjdhopp madrass, längdhoppsgropar, kastringar och mycket mera…

* På Hösten & Vintern tränar vi inomhus i Holmeskolans Gymnastikhall.

Kan man som anhörig hjälpa till på något sätt?

* Vi tar gärna emot hjälp antingen som ledare eller att man kan undvara en dag när vi har tävling för att förgylla den för våra barn och ungdomar när de tävlar. Ju fler vi är desto roligare blir det.

Varje år har Friidrott sektionen haft flera aktiva som är med på olika SM tävlingar och fått fina resultat. Klubben har en imponerande historia med svenska mästare, SM-guld, SM-medaljer och flertalet utövare i landslaget som har tävlat både nationellt och internationellt i EM, VM och OS.

Grupperna som finns idag är två ungdomsgrupper 6-9 år och +10 år och en kastgrupp. Önskar du att börja med friidrott eller har frågor? Kontakta vår ledare Hans Eriksson på e-post: friidrott@skbore.se eller gå med i vår Facebook grupp “SK Bore Friidrott”.

BoreGALAN

Boregalan är en tävling för alla, kom och tävla å se hur formen är nu när utomhussäsongen är i sin början. På Björnevi IP har vi allvädersbanor och ett kastfält. Genom åren har många stora aktiva varit här och tävlat i början på sin karriärer. Som Caroline Näslund (landslaget i spjut), Eivind Henriksen (OS-Silver i Slägga 2021), Patrik Bodén (fd. Världsrekordhållare i Spjut), Sofie Skoog (Olympier i Höjdhopp).

 

Borejoggen

Elit, motionär eller ungdom med spring i benen? Oavsett nivå eller generation – starta midsommarfirandet med Borejoggen i Torsby!

Den anrika folkfesten avgörs varje år på midsommarafton. Bansträckningen på 8,5 kilometer går på asfalt i centrala Torsby. Klasser finns också för barn- och ungdomar i Minijoggen på 1,5 kilometer.
Taggad publik radar upp sig längs stora delar av banan och hejar fram alla som deltar. Du är varmt välkommen oavsett om du vill springa, gå eller bara komma och heja på dina nära och kära.

Häng med på löparfesten Borejoggen – en fest för hela familjen!